• darkblurbg

Er gaat in de zomer van 2019 een frisse wind waaien door het legendarische voetbalstation de Langeleegte in Veendam. Een Veendammer Wind. Via een heuse voetbalopera in het genre van de volksopera wordt het roemruchte verleden van SC Veendam namelijk tot leven gebracht!

SC Veendam was de profvoetbalclub die tussen 1954 en 2013 onlosmakelijk was verbonden met de onverzettelijkheid en de trots van de Veenkoloniën. Tegenstanders huiverden op voorhand al wanneer zij aan de Langeleegte moesten strijden. De verre reis en de gure wind die vaak over het stadion woei, maakte het voetbal tot geen pretje.

In en rond één van de bekendste voetbalstadions van Nederland speelden zich legendarische, heldhaftige en tragische avonturen af. De Langeleegte was bijna zes decennia een baken voor iedereen met een geel-zwart hart. Daarmee was SC Veendam een verbindende factor van belang voor de mensen in Oost-Groningen.   

Nu, zes jaar na het tragische faillissement (voorjaar 2013), wordt er een publieksspektakel op de mat gelegd als ode aan de club, zijn hondstrouwe supporters en de onnavolgbare veerkracht van de Veenkolonien.

Voetbalopera Veendammer Wind wordt een klassieke volksopera, waaraan wordt meegewerkt door een professionele cast en circa 100 tot 150 vrijwilligers uit Veendam en wijde omtrek.

De speellocatie (uiteraard): het voetbalstadion aan de Langeleegte. En weet vooraf dat het verhaal een zeer verrassende afloop krijgt...