• darkblurbg

(02-04-2019) Orkestratie door Bob Zimmerman

Gepubliceerd op: 08-04-2019

Niemand minder dan Bob Zimmerman gaat de orkestratie van voetbalopera Veendammer Wind voor zijn rekening nemen. Bob zet de muziek die gecomponeerd is door Remko Wind op papier voor het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO), dat deze muziek eind juni en begin juli ten gehore zal brengen.

Bob Zimmerman (1948) is als componist en arrangeur betrokken bij talloze theater-, televisie-, cd- en filmproducties. Zo schreef hij o.a. het internationaal beroemd geworden arrangement van de tango Adiós Nonino, door Carel Kraayenhof gespeeld op het huwelijk van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Bob is één van de vaste arrangeurs van het Metropole Orkest, en componeerde soundtracks voor vele Nederlandse speelfilms zoals De Avonden, Tirza, Süskind en De Dirigent. Ook de muziek voor de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland, natuur in de delta is van zijn hand.

Als pianist begeleidde hij gedurende achttien jaar de cabaretier Seth Gaaikema, zoon van Groningse bodem... ook zeer vaak in het oude Veendammer theater Veenlust!

(foto Anne Dokter)