• darkblurbg

(06-03-2019 - Shirt van Luis Suárez trekt veel bekijks!

Gepubliceerd op: 06-03-2019

Het shirtje van Luis Suárez, dat trok deze week wel even bekijks bij de leerlingen van de Praktijkschool van scholengemeenschap Winkler Prins! Het kostbare kleinood is in bezit van Marnix Kolder, met 94 doelpunten de all-time topscorer van SC Veendam. Marnix scoorde het shirtje tijdens een duel om de KNVB-beker tussen Ajax en SC Veendam. Hij liet het zien tijdens de eerste promotietour van voetbalopera Veendammer Wind onder leerlingen van het voortgezet onderwijs. Want het is niet alleen de voetbalopera, op allerlei manieren wordt de jeugd door de producenten van Veendammer Wind in aanraking gebracht met voetbal en cultuur.

Zo waren niet alleen Marnix Kolder, maar ook componist Remko Wind en dirigent Lubertus Leutscher op de Praktijkschool om te vertellen wat een opera is en hoe die tot stand komt. Het werd een reuze interessante bijeenkomst.

Later die dag brachten Wind, Leutscher en producent Jaap Alkema een bezoekje aan werkvoorzieningsschap Wedeka om tijdens de middagpauze tekst en uitleg te geven over Veendammer Wind.

Uitgangspunt van dit openluchtspektakel is namelijk dat het evenement een zeer laagdrempelig krijgt. De voetbalopera is toegankelijk voor iedereen!

De komende weken worden ook andere scholen bezocht.

O JA, NIET VERGETEN ALVAST TICKETS TE RESERVEREN. Zie hiervoor www.voetbalopera.nl.