• darkblurbg

(15-05-2019) Verhalenbankje SC Veendam onthuld!

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Een verhalenbankje om door een ringetje te halen! Woensdagavond 15 mei onthulden zeven van de negen doorgewinterde supporters van SportClub Veendam het verhalenbankje als hommage aan de voormalige profclub, waaraan zij hun ziel hadden verpand. Met zijn negenen werkten ze het afgelopen halfjaar nijver aan het mozaïek dat het verhaal van de voetbalclub vertelt.


Onthulling van het bankje maakte onderdeel uit van de randprogrammering van de voetbalopera. Enkele tientallen genodigden waren van de partij om getuige te zijn van deze onthulling naast de hoofdtribune van stadion de Langeleegte.

Het verhalenbankje van SportClub Veendam is de tweede uit van een serie van tien bankjes die in de toekomst worden geplaatst in het nieuwe leer- en sportpark rondom het voetbalstadion. De eerste werd gewijd aan middelbare school Ubbo Emmius, die in Veendam na honderd jaar samensmelt met osg Winkler Prins.

Het initiatief voor de serie van tien verhalenbanken komt van de ’Veendammers van het Jaar 2016’, Henk Spelde en Mia van Selling. Samen met de genoemde kunstenaars vormen zij een projectgroep met Rudie Spitzen van Compaen Veendam en Frans Warntjes van Winkler Prins Veendam.
De mannen die het bankje mede mogelijk maakten zijn Mark Jager, Henk-Jan Tangenberg, Willie Sagel, Klaas Fleurke, Jan Hut, Gerard Roemeling, Niels Seip, Robert Norder en Hans Beikes.

Het ontwerp is van Ronald Raaijmakers en Liesbeth Peeters van Bureau Het Wilde Oosten in Winschoten.