• darkblurbg

(20-09-2018) Eerste kaartjes voetbalopera verkocht

Gepubliceerd op: 08-10-2018

De oud-profvoetballers Angelo Cijntje en Marnix Kolder, de twee laatste iconen van de Langeleegte, hebben vanmiddag de eerste twee kaartjes gekocht van voetbalopera Veendammer Wind. Zoals bekend wordt deze volksopera over de roemruchte voetbalclub SC Veendam volgend jaar vijfmaal opgevoerd in het al even legendarische voetbalstadion: op 28,29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019.

 

De officiële kaartverkoop start op 15 oktober via de website www.voetbalopera.nl. De eerste tickets gingen echter al van de hand tijdens de drukbezochte kick-off van deze unieke opera. De twee profvoetballers namen geen genoegen met een cadeautje, maar waren zo sportief om zelf de kostprijs à € 19,50 hiervoor neer te tellen. Zij droegen het geld keurig af aan voorzitter Mario Post van de organisatie.

Tijdens de aftrap van de voetbalopera werden ook vier van de vijf hoofdrolspelers bekendgemaakt. Het zijn Carina Vinke, Elizabeth Kooij, Elsbeth Gerritsen en de regionaal zeer bekende zanger Erwin de Vries. Voor de vijfde rol (een man) worden binnenkort de laatste audities gehouden.

Verhaallijn

Regisseur Harm-Ydo Hilberdink lichtte tijdens de kick-off alvast een tipje van de sluier op over de verhaallijn, die start op de dag dat SC Veendam in 2013 failliet ging. Via tal van flashbacks krijgt de voetbalopera vervolgens een onvermoede wending als in Veendam nieuwe pogingen in het werk worden gesteld om weer tot profvoetbal te komen. Of dat gaat lukken, verklapte de regisseur nog niet, maar wel dat vrouwen daarin een belangrijke rol gaan spelen. ‘Bovendien komt er een geheim onder de voorstelling te liggen’, aldus Hilberdink.

Vrijwilligers

De komende maanden wordt via de media bekendgemaakt hoe en op welke wijze vrijwilligers zich kunnen aanmelden om onderdeel uit te maken van deze bijzondere voetbalopera. Vast staat dat enkele gevestigde instituten uit de Veenkoloniën hun medewerking verlenen, zoals het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, scholengemeenschap Winkler Prins en het Noorderpoortcollege. Leerlingen gaan onder meer helpen bij realisatie van de decorbouw.

Logo

Het logo van de voetbalopera, waarin opgenomen een vrouw met hoge hakken, werd tijdens de kick-off onthuld door oud-sportjournalist Dick Heuvelman van Dagblad van het Noorden. Het was Heuvelman die drie jaar geleden het idee opperde een opera te wijden aan het lange lijden van SC Veendam. Dat idee is nu dus werkelijkheid geworden. Volgend jaar zomer is het zo ver!