• darkblurbg

(30-06-2019) Volle Langeleegte voor voetbalopera

Gepubliceerd op: 30-06-2019

Ruim 3.000 bezoekers hebben afgelopen weekend met volle teugen genoten van voetbalopera Veendammer Wind. Voor velen was het een weerzien sinds jaren met het voetbalstadion aan de Langeleegte en dat zorgde voor veel ontmoeting en gevoelens van weemoed en nostalgie.

De uitvoering van de voetbalopera zorgde op een aantal momenten voor een klaterend applaus voor de 250 hoofdrolspelers en figuranten - inclusief koor, orkest en veel jongeren - die alles uit de kast trokken om er een fraai spektakel van te maken. ‘Gain gezeur, Veendam mout deur!


Waardering harde kern
De opera werd zeker ook gewaardeerd door leden van de vroegere harde kern van SC Veendam, Veendam Fanatics, en het fan-platform Veendam4-ever. Neem bijvoorbeeld supporter Willie Sagel die zijn gedachten fraai verwoordde op zijn Facebookpagina.
‘Vandaag zoals zovelen voor het eerst een opera bezocht, omdat het ging over onze club. Het begon met het einde in 2013, een echt brok-in-de-keel-moment. Daarna krijgt het een verrassende wending met toch weer betaald voetbal in Veendam. Hoe het verder gaat, dat moet u zelf zien en ervaren. Een boeiend stuk dat geen seconde verveelt, zeker als er ook nog eens Veendam4-ever wordt geroepen. Vaak kippenvel gekregen en intens genoten van dit spektakel. Diep onder de indruk, prachtige entourage. Niet bezoeken is een gemiste kans!’ De club gaat herleven/Het moet en het kan/Waar we alles voor geven/Alles en meer/We geven alles/Voor Veendam.


Hoog bezoek
De première werd vrijdagavond bezocht door zo’n 300 personen van sponsoren, overheden, subsidiefondsen en andere betrokkenen die voetbalopera Veendammer Wind mede mogelijk maakten. Onder de gasten onder andere CdK Jetta Klijnsma van Drenthe, de Groningse cultuurgedeputeerde Mirjam Wulfse en de burgemeesters Sipke Swierstra (Veendam), Jaap Kuin (Pekela), Jaap Velema (Westerwolde) en Eric van Oosterhout (Emmen).


Fans van Feyenoord
Onder het publiek vrijdag ook twee dames uit Rotterdam, supporters van Feyenoord, die speciaal voor de voetbalopera naar Veendam kwamen. In het stuk speelt Veendam namelijk tegen hun club. Hun reactie na afloop: ‘Prachtige opera, alleen jammer dat Feyenoord verloor…’

De voetbalopera wordt komende week nog tweemaal gespeeld: op donderdag 4 en vrijdag 5 juli, aanvang 20.30 uur. Kaartverkoop via www.voetbalopera.nl.